Der er hype omkring køb af økologiske produkter i et forsøg på at forbedre sundheden og påvirke miljøet positivt. Men hvad betyder det i kaffens verden? Træffer du det rigtige valg ved at vælge økologisk?
Kaffe er verdens mest producerede forbrugsvare, hvilket betyder det påvirker massivt samfundet og mennesker, hvorfor du kan gøre en stor forskel ved omhyggeligt at vælge, hvilken kaffe du køber. I dag kan vi få adgang til kaffe produkter fra mange lande, virksomheder og landmænd, lige fra supermarkedernes hylder til lokalt ristede bønner hentet fra enkeltoprindelseslande. En af de grundlæggende forskelle, når køber kaffe vil være mellem økologisk og almindelig kaffe.
Hvad er forskellene, er det sundere, og hvad er den bedste økologiske kaffe at købe?
Hvad er økologisk kaffe?
Økologisk eller økologi er det samlede landbrug. Et landbrug, hvor vi tænker på miljøet, naturen og dyrene involveret i vores produktion. Målet med økologi er at blive mere skånsomt overfor miljøet til gavn for os og for kommende generationer. Det gælder al økologisk produktion, der har til formål at bruge jordens ressourcer
Økologisk landbrug er at:
Bevar jorden, forbedre jordens frugtbarhed og overvej omgivende natur og dyreliv.
Økologisk kaffe vs almindelig kaffe: Hvad er forskellen?
I denne artikel vil vi tale om forskellen mellem økologisk kaffe og almindelig kaffe med hensyn til smag, dens indvirkning på miljøet, pris og sundhed.
Økologiske kaffebønner er fri for kemikalier
Syntetiske stoffer og kemikalier kan udgøre en risiko for mennesker, dyr og miljøet og kan forårsage alvorlige helbredsproblemer for dem, der udsættes for dem.
Pesticiderne kan skade det menneskelige reproduktions- og nervesystem, og da almindelig kaffe er et af de mest kemisk behandlede produkter på markedet, fjerner valget af at købe økologisk disse risici for bønderne og dem, der er i kontakt med kaffen.
Miljøvenligt landbrug
Når de dyrker og forarbejder certificeret økologisk kaffe, skal landmændene aktivt beskytte og bevare miljøet ved at bruge vedvarende ressourcer, bæredygtige landbrugsmetoder og genanvendelige materialer.
Denne praksis hjælper med at bevare dyrelivet, bekæmpe skovrydning af jorden, global opvarmning og beskytter derfor økosystemet.
En af de miljøvenlige metoder er at dyrke bønnerne i skygge, hvilket betyder, at planterne er naturligt beskyttede og har brug for færre kemikalier, hvilket resulterer i en højere kvalitet af bønnerne.
Bedre for dit helbred
Det mest almindelige spørgsmål, som folk stiller, når de overvejer økologiske kaffebønner, er, hvilken indvirkning dette skifte har på dit helbred.
Hvis du drikker to kopper kaffe hver dag, er chancen stor for, at kaffen trods alt er et af de produkter, du indtager oftest. Mens du ved at drikke økologisk kaffe indtager færre kemikalier, er sandheden, at kaffens næringsværdi forbliver den samme, og din kop indeholder stadig den samme mængde mineraler, vitaminer og antioxidanter. At skifte til økologisk kaffe vil reducere din eksponering for kemiske tilsætningsstoffer, men det har en meget større indvirkning på miljøet og landbrugssamfundene end på dit eget helbred.