Bitcoin hobby

Kan kryptovalutaer påvirke miljøet?

Måske har du hørt nogle folk snakke om at kryptovalutaer ikke er så gode for miljøet. I princippet har de ret, hvis man tager dem over en bred kam. Gør man dog ikke det, så finder man hurtigt ud af, at visse kryptovalutaer er dårlige for miljøet, mens andre nærmest slet ikke påvirker det eller kommer til at påvirke det meget mindre i den nærmeste fremtid.

Denne her artikel kommer til at handle om nogle af de mest anvendte kryptovalutaer, om de påvirker miljøet, og om de har tænkt sig at gøre noget ved det. Vi håber, at denne artikel er interessant for dig som læser på en blog om emner som miljø.

Bitcoin

Det er svært at skrive en artikel om krypto uden at komme ind på bitcoin. Denne har eksisteret længst, og så er der ekstremt mange, der kender den. Du har måske også en del af en bitcoin liggende et sted på din harddisk eller hardware wallet. Har du ikke sådan en, så er en Ledger Nano S eller den forbedrede version Ledger Nano X meget gode bud på hardware wallets.

Når det kommer til miljøet, så påvirker bitcoin nok mere end nogen anden kryptovaluta. Dette sker på grund af mining, hvor man skal bruge en masse computere til at regne en masse forskellige ting ud. Dette kræver strøm, og det er ikke så godt for miljøet. Selvfølgelig kan man få miljøvenlig strøm, men det er ikke altid det billigste alternativ, og når man miner, så handler det om at tjene penge. Kan man spare penge på strøm, så gør man det selvfølgelig.

Bitcoin har ikke rigtig tænkt sig at gøre noget ved det, fordi der ikke er én person, som bestemmer det hele – det er netværket sammen. Der er investeret så mange penge i udstyr, som kræver strøm, så det vil folk nok ikke. Du kan læse mere om bitcoin herinde.

Ethereum

Kender man bitcoin, så kender man nok også Ethereum som er netværket, hvor man bruger kryptovalutaen Ether. Denne har vokset meget, og der har man måske lidt mere styr på tingene. Man fandt nemlig ud af, at det ikke var en god idé at mine, og derfor har man gået over til noget, man kalder for proof of stake. Dette går ud på, at man kan “mine” Ether, men hvor der ikke skal bruges så meget strøm. De siger faktisk, at deres udledning vil falde med 99% – eller det er målet i hvert fald.