Flammer fra biopejs

Spar på miljøet: Køb en biopejs

Brændeovne med levende ild fra brændt træ er et synonym for en hyggelig stemning. Det har det altid været. Men med en biopejs får du et smukt alternativ, som er langt mere miljøvenligt end den traditionelle brændeovn. Biopejsens laver også smukker flammer, som den fremkommer ved afbrænding af bioethanol. Så overvejer du at få integreret smukke flammer i din bolig for at skabe hygge, så bør du overveje at købe en biopejs.

Mange indretningsmuligheder med en biopejs

Med en biopejs i dit hjem får du en lang række flere indretningsmuligheder end du gør med en almindelig brændeovn. Brændeovnen er notorisk kendt for at være tilkoblet en skorsten, som gør den kun kan placeres et sted i hjemmet. Sådan er det ikke med en biopejs. Biopejsen er skorstensfri, da den ikke fremkalder røg, aske eller lugt ved afbrænding. Det giver mange muligheder, da den pludselig kan placeres overalt i hjemmet. Mange benytter en biopejs som en rumdeler, men den kan også benyttes som en pejs eller et fritstående ildsted. Det er dit valg.

En biopejs giver naturlig varme

I de kolde vintermåneder er der ikke noget bedre end en naturlig varme. Det kan du også få, hvis du installerer en biopejs i dit hjem. Biopejsen brænder på bioethanol, som udover den gode varme også skaber nogle flotte, gule flammer.

Det er forholdsvist simpelt at installere en biopejs, og det kræver ikke, at det er i et nybyggeri. En biopejs kan sagtens installeres i dit hjem, uanset om det skal være ind i en væg eller som fritstående ildsted. Du skal blot vælge den biopejs, som du synes passer bedst ind i dit hjem.

Det kræver ingen former for godkendelser eller autorisationer at få monteret en biopejs. Det eneste der kræves af dig er, at de anviste sikkerhedsafstande til brændbart materiale bliver overholdt. Du må endda selv installere biopejsen, hvis du er god til sådan noget. Ellers kan du selvfølgelig også få professionelle til at gøre arbejdet for dig.

Hvilken slags brænder skal du have?

Der findes som udgangspunkt to slags brændere til en biopejs. Den automatiske brænder og den manuelle brænder. Som navnet også indikerer, fungerer den ene automatisk og den anden manuelt. Med den manuelle brænder sker optænding og påfyldning automatisk, og påfyldning vil kun være mulig, når brænderen er slukket. Ved den automatiske brænder kan det hele styres gennem en fjernbetjening. Denne brænder har indbyggede pumper, som automatisk kan lave en påfyldning. Den er også udstyret med sikkerhedscensorer, så der ingen risiko er.

Manuelle og automatiske brændere har også en relativ stor prisforskel. Så det er vigtigt, at man finder den rigtige brænder. Det er en som passer til både ens hjem og ens økonomi.